Un desert simplu dar delicios, pateurile umplute cu cremă de ciocolată şi decorate cu alune vor fi apreciate de toată lumea.

Ingrediente

350 g făină
1 praf de sare
45 g zahăr
7 g drojdie
4 ouă
220 g unt
1 ou, pentru uns
cremă de ciocolată (Nutella, Fineti, etc), după gust
alune, după gust
zahăr pudră, pentru servire

Mod de preparare – Pateuri cu cremă de ciocolată şi alune

Într-un bol mare, amesteci făina cu ouăle. Adaugi sarea, drojdia şi zahărul. Frămânţi bine aproximativ 10 minute. Încorporezi untul tăiat cubuleţe. Acoperi cu folie de plastic şi dai la rece cel puţin 3 ore.

Întinzi aluatul într-o foaie pe o suprafaţă presărată cu puţină făină. Decupezi forme ovale pe care le umpli în centru cu cremă de ciocolată, în jur de 1-2 linguri. Împătureşti capetele astfel încât crema să fie acoperită în totalitate de aluat. Acoperi cu un prosop şi laşi deoparte 1 oră. Ungi pateurile cu oul bătut şi presezi deasupra alune.

Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptorul încins 15 minute sau până se rumenesc uşor. Serveşti cu zahăr pudră.

Sursa http://www.eatwell101.com

Loading...