Pilaf cu carne de vită şi fructe uscate e o reţetă orientală care are un mod de pregătire rapid şi puteţi jongla cu ingredientele cum doriţi, puteţi adăuga sau scoate fructele uscate, puteţi pune nuci, în loc de carne de vită puteţi folosi carne de pui sau porc, alegerea vă aparţine.

Ingrediente pentru pilaf cu carne de vită şi fructe uscate: 

1 kg. gulaş de vită (tăiat cubuleţe)
1,400 ml. apă fierbite
500 gr. orez lunguieţ
0,5 kg.  ceapă (tăiată cubuleţe mici)
0.5 kg. morcov (tăiat cubuleţe mici)
50 gr.  rachiţele uscate
60 gr.  caise uscate (tăiate cubuleţe)
2 roşii (decojite de coajă şi tăiate cubuleţe)
4-5 căţei de usturoi
3 frunze de dafin
3 linguriţe  condimente naturale pentru pilaf
3-4 linguri  ulei de floarea soarelui sau de măsline
Sare şi piper negru

Mod de preparare pilaf cu carne de vită şi fructe uscate:

Mai întâi de toate încinge bine un ceaun, toarnă în el ulei şi adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe mici. Amestecă puţin şi condimentează cu sare şi piper negru. Găteşte carnea la foc mare circa 15-20 de minute sau până se va evapora sucul lăsat de la ea.

Apoi scoate carnea pe o farfurie şi în acelaşi ceaun adaugă ceapa tăiată cubuleţe, căleşte-o 2 minute după care pune deasupra morcovul la fel tăiat cubuleţe mici. Condimentează legumele cu sare şi piper negru şi prăjeşte-le circa 10 minute sau până se înmoaie puţin.

Ia un vas pentru cuptor şi pune în el morcovul şi ceapa pregătite mai devreme, adaugă carnea, orezul spălat bine şi scurs de apă, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, caisele uscate, rachiţelele sau orice tip de fructe uscate doreşti. Zdrobeşte câţiva căţei de usturoi, adaugă frunze de dafin, condimente naturale pentru pilaf, sare şi piper după gust.

. La sfârşit toarnă apă fierbinte şi acoperă vasul cu capac sau folie de aluminiu. Pune vasul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru o oră. Apoi stinge cuptorul şi mai lasă-l să stea circa o oră. Poftă bună!
 

Loading...