Dacă vrei să pregăteşti o pizza gustoasă pentru tine şi cei dragi, ţi-am pregătit o reţetă care te va cuceri, mai ales dacă iubeşti preparatele cu brânză şi cartofi!

Ingrediente pentru pizza cu brânză şi cartofi

2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri

1 ceapă mică, tăiată julien

125 g smântână

100 g caşcaval ras

sare, după gust

piper, după gust

8-9 frunze de cimbru proaspăt

Pentru aluat

170 g făină

½  pliculeţ drojdie uscată

1 praf de sare

1 linguriţă zahăr

1 lingură ulei

120 ml apă

Pentru aluat, pui drojdia în apa călduţă, adaugi zahărul şi amesteci bine. O dai deoparte să se odihnească, aproximativ un sfert de oră. Omogenizezi făina cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi amestecul de drojdie şi mixezi până obţii un aluat elastic şi nelipicios. Îl acoperi şi îl laşi să crească, minimum o oră, la loc călduţ.

Într-un vas, amesteci caşcavalul cu smântâna, adăugând puţin piper, după gust. Întinzi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină, apoi îl aşezi într-o  tavă tapetată. Îl ungi uniform cu amestecul de brânză şi smântână, aşezi feliile de cartofi, le stropeşti cu puţin ulei şi pui, din loc în loc, fâşiile de ceapă. Dai pizza la cuptorul încins, maximum 15 minute. O serveşti decorată cu frunze proaspete de cimbru.

Sursă: http://www.stumbleupon.com

Loading...