Ce n-are ce căuta niciodată în frigider
Frigiderul este locul ideal în care neputem păstra restul de pizza, ciorba, băutura răcoritoare preferată sau anumite legume, însă câteva alimente s-ar putea să se „împotrivească“ dacă vei vrea să le depozitezi în acest miracol al lumii modern. Vrei să n-ai surprize neplăcute? Descoperă o listă generoasă cu acestea…
Bananele au nevoie de temperatura camerei din două motive: temperaturile calde ajută fructele să se coacă, în cazul în care sunt încă verzi, iar lumina și aerul încetinesc degradarea.
Cafeaua păstrată în frigider are mai multe șanse să prindă din mirosurile produselor alimentare depozitate împreună cu ea. Este indicat să o păstrăm într-un recipient bine închis, ferit de lumină.
Mierea se zaharisește și se întărește în frigider, transformându-și până și gustul, așa că este bine să o păstrăm în recipientul original într-un loc răcoros și întunecat.
Se spune că blatul din bucătărie este cel mai bun loc pentru ca roșiile să-și păstreze aroma. Temperaturile reci din frigider le alterează atât gustul, cât și textura.
Ierburile proaspete precum busuiocul, rozmarinul și cimbrul își pierd aroma în frigider și se usucă, în schimb se păstrează proaspete mai mult timp dacă sunt ținute într-un pahar cu apă la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumină.
La fel ca mierea, legumele, măslinele sau nuca de cocos, și uleiul de gătit se va solidifica rapid în frigider. Păstrați-l pe un raft rece și întunecat în cămară.
Avocadoul super-necopt va termina mai greu procesul de coacere în frigider. În schimb, dacă îl ții în bucătărie alături de mere, acesta se va coace mult mai rapid și vei putea face guacamole ideal.
Dacă nu este tăiată, ceapa nu are ce căuta în frigider și niciodată lângă cartofi, care trebuie să stea la temperatura camerei pentru a-și menține textura. Gazele emanate de cele două legume le accelerează alterarea.
În egală măsură, usturoiul nu ar trebui depozitat decât individual la loc ferit de lumină sau căldură.