Cum faci adevărata ciorbă de perişoare: secretul care dă savoare celui mai căutat preparat românesc

O ciorbă simplă, deosebit de gustoasă şi cu mare „priză“ la români se găteşte rapid. Delicioasa ciorbă de perişoare a devenit unul dintre cele mai populare preparate româneşti, neexitând gospodină care să n-o gătească şi restaurant care să n-o aibă în meniu.
Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, a prezentat cititorilor o reţetă perfectă pentru ciorba de perişoare. Dacă se respectă întocmai paşii gătirii, reuşita este asigurată. Iată ce nota autorul despre zeama nelipsită de pe mesele românilor:
“Mâncare muntenească prin excelenţă - dar se face, de secole, în toată ţara, de la Săveni la Cerna şi de la Carei la Vama Veche, dupa aceeaşi reteţă. Fără să fie strict românească, ciorba de perişoare, alături de alte câteva ciorbe de zi cu zi, are un pronunţat caracter naţional, fiind prezentă cel puţin o dată pe lună pe mai toate mesele nord-danubiene. Produs de sinteza asiato-european: orez (noi şi islamul), bors (noi şi Trotki), leuştean (noi şi fanarioţii) - perişoara are totuşi şi un zvâcnet patriotic - apa e indigenă, iar vaca de la Răcari”.