Cum să prăjeşti perfect puiul: secrete dezvăluite de chimişti. Temperatura ideală, când îţi dai seama că e făcut şi cum eviţi mirosul neplăcut VIDEO

Oamenii de ştiinţă au o soluţie pentru aproape orice, inclusiv când vine vorba de gastronomie. Recent, o echipă de chimişti a dezvăluit care este secretul pentru a găti perfect puiul prăjit.
Într-o filmare publicată pe contul de YouTube al canalului Reactions, deţinut de experţi în chimie de la Societatea Americană de Chimie, sunt dezvăluite câteva secrete pentru a prăji puiul astfel încât să aibă un gust delicios.
Cel mai important „ingredient“ este uleiul încins. Chimiştii susţin că, pentru a avea o aromă mai bună, după ce carnea este marinată şi bătută, ar trebui prăjită la nu mai puţin de 150 de grade Celsius şi la nu mai mult de 168 de grade Celsius, iar partea cea mai importantă este ca temperatura să rămână constantă pe durata întregului proces.
În afară de temperatură, experţii atrag atenţia şi asupra uleiului ales, recomandând uleiul de canola, uleiul vegetal sau pe cel de alune, pentru că acestea au o aromă neutră şi pot atinge temeperaturi mari fără a produce un miros neplăcut.
Totuşi, aceştia oferă şi câteva sfaturi pentru a evita ca mirosul de pui prăjit să semene cu cel de peşte, aşa cum se întâmplă de multe ori. Evident, nu trebuie să folosiţi acelaşi ulei un timp îndelungat. În plus, chimiştii sunt de părere că cea mai bună modalitate de a evita acest lucru este să investiţi într-o friteuză sau o tigaie adâncă. De asemenea, mai puteţi adăuga puţină pudră de spanac sau extract de ginseng în compoziţia prin care treceţi puiul înainte de a-l prăji, pentru că aceste plante au o cantitate mare de antioxidanţi, precum vitaminele A şi C, care vor bloca procesul de oxidare, responsabil de mirosul neplăcut.