Kit-ul gospodinei moderne: Ce vase şi ustensile nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie?

1 shutterstock 1041210961 jpg jpeg

Chiar dacă pare o utopie, momentele petrecute în bucătărie pot deveni atât de plăcute încât gătitul meselor s-ar putea să ţi se pară o joacă! Cei dragi apreciază ceea ce faci, iar din mâinile tale ies cele mai bune preparate culinare. În spatele gustului şi aromelor îmbietoare, stau de cele mai multe ori eforturi, timp petrecut în bucătărie şi maximă concentrare. Cum ar fi să nu-ţi mai ia nimeni aceste lucruri preţioase şi să-ţi propui să ai la îndemână kit-ul unei gospodine moderne?

Vas de gătit din fontă şi oţel inoxidabil 

Majoritatea gospodinelor au la îndemână vase şi tigăi din teflon, ceea ce specialiştii nu recomandă. În timpul gătitului, majoritatea dintre acestea emană compuşi toxici care vor dăuna ulterior sănătăţii tale. Chiar dacă nivelul de substanţe toxice este puţin emanat, cu timpul se va acumula în organism. O variantă sănătoasă sunt vasele şi tigăile din fontă şi din oţel 100% inoxidabil. Acestea sunt materiale de calitate care, atunci când se află la temperaturi înalte, nu creează probleme.  

Storcător de fructe şi legume  

Când nu ai prea mult timp la dospoziţie, ştii ce ai de făcut: descojeşti fructele şi legumele, le speli foarte bine sub jet de apă rece şi le dai deoparte într-un storcător. Atât de simplu şi rapid! Vremurile când efectuai acelaşi proces, dar manual, a apus de mult.  

Zdrobitor pentru cartofi sau alte legume

Cel mai probabil a venit timpul să îţi iei adio de la furculiţă. Nu, nu de tot! Doar în momentul în care te gândeşti să-ţi prepari un piure de cartofi, spre exemplu. Nu doar că-ţi va rămâne timp mai mult pentru tine, dar şi textura garniturii va deveni mai fină, fără cocoloaşe care să te supere.  

Satâr

Satârul sau „cuţitul bucătarului” este un tip de cuţit care vine de fiecare dată în ajutor atunci când ai de porţionat carne şi de tăiat oase sau multe dintre rădăcinoase. Acesta are o formă dreptunghiulară, cu o lamă puternică şi ascuţită, şi este nevoie să ai mare grijă atunci când îl foloseşti!   

Suport pentru ustensile 

viaţa ta de gospodină când ai găsit 

înşirate” toate ajutoarele tale de nădejde pe masă, lângă aragaz, pe frigider, ceea ce nu îţi provoacă neapărat un sentiment de bucurie. Cum ar fi ca ustensilele să se găsească într-un suport special creat pentru ele? Polonicul să stea la locul lui, tacâmurile de asemenea şi astfel toata lumea va fi fericită!  

Ustensile şi accesorii din lemn  

Există o vorbă din popor care spune că „lingura de lemn face ciorba mai bună”. Dacă tot este adevărată zicala, atunci din bucătărie nu trebuie să-ţi lipsească spatule şi linguri, cu diferite întrebuinţări, din lemn de bambus sau de măslin. Ustensilele din lemn nu lasă bacteriile să se înmulţească, aşa cum se întâmplă în cazul materialelor din plastic, de aceea sunt cele mai sănătoase opţiuni cu ajutorul cărora poţi găti.  

şi accesorii din silicon 

Acestea se curăţă foarte uşor şi se pliază perfect atunci când vrei să pregăteşti o compoziţie într-un vas. Specialiştii consideră siliconul, în general, ca fiind un material sigur în bucătărie. Chiar şi aşa, siliconul este de preferat în locul ustensilelor din plastic.  

Polonic pentru paste 

O gospodină care iubeşte pastele făinoase va fi întotdeauna „înarmată” cu un polonic creat în acest scop. De acum, timpul petrecut în bucătărie va fi mult mai uşor!   

Mixer vertical şi blender  

Smoothie-uri, supe creme, sosuri, totul este posibil datorită unui blender şi mixer vertical. Există numeroase astfel de aparate electrocasnice la preţ accesibil, iar cu o singură apăsare pe buton transformi orice ingredient într-o artă culinară. 

Bonus

Nu uita de următoarele ustensile şi accesorii care fac parte din kit-ul gospodinei moderne, şi anume: mojar cu pistil, presă pentru usturoi, măsurătoare pentru ingrediente lichide şi uscate, pensulă pentru uns, cleşte, foarfecă de bucătărie, maşină de tocat carne, termometru, tavă de copt din sticlă termorezistentă, strecurătoare şi timer de bucătărie.  

FOTO: Shutterstock.com