Mituri în bucătărie pe care nu ar trebui să le mai credeţi: se pune sau nu smântână în spaghetele carbonara şi cât de necesar este untul în reţetele de biscuiţi

Fie că este vorba de paste, supă de tăiţei sau tocăniţă de vită, s-ar putea să descoperi că reţeta pe care o foloseai până acum este greşită. Specialiştii în gastronomie explică de ce nu se pune smântână în pastele carbonara sau cum sunt condiţionate reţetele de biscuiţi de folosirea untului.
Fiecare bucătar îşi are secretele lui, însă dincolo de acestea circulă tot felul de mituri, multe dintre ele neavând niciun sâmbure de adevăr, scrie msn.com. Fie că aţi încercat să puneţi ulei în apa în care aţi fiert pastele sau aţi adăugat lapte în oul bătut înainte de a-l pune în tigaie, speciliştii culinari explică de ce este greşit să procedăm în acest mod. În continuare vă prezentăm câteva mituri la care ar trebui să renunţaţi:
Carnea pe grătar trebuie întoarsă o singură dată
Se pare că teoria conform căreia carnea trebuie întoarsă o singură dată este complet falsă. Specialiştii sunt de părere că o bucată de carne întoarsă de mai multe ori se găteşte mai repede şi mai uniform. În acest fel, niciuna din părţi nu se încinge sau răceşte prea tare. S-ar putea să nu obţii o crustă groasă, însă carnea va fi mult mai suculentă şi mai gustoasă.
Adăugarea unei linguri de ulei în apa în care fierb pastele le va face mai puţin lipicioase
Pastele ar putea fi mai puţin lipicioase dacă în timpul fierberii se adaugă o lingură de ulei, dar într-un final vor aluneca din furculiţă de fiecare dată când vom încerca să mâncăm. Nu mai amintim de cantitatea de grăsimi adăugată peste carbohidraţii din paste, sosul conţinând la rândul său foarte mult ulei.