Prăjitură cu mac (fără zahăr)

prajitura mac shutterstock 118749190 jpeg

Acesta este un desert binevenit pentru cei care au diabet, sau, de ce nu, pentru cei care ţin dietă de slăbit. Oricum ar fi, el este foarte delicios.

Ingrediente

Pentru blat 500 g făină 150 g smântână 200 g unt 2 ouă 1 cubuleţ drojdie 50 g îndulcitor 1 praf sare coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură

200 g seminţe mac

100 ml lapte

1 praf scorţişoară

50-70 g îndulcitor

1-2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Laşi toate ingredientele pentru aluat la temperatura camerei. Cerni făina într-un bol şi adaugi untul moale.

Separat, amesteci smântâna cu ouăle bătute şi cu drojdia. Adaugi îndulcitorul, coaja de lămâie, omogenizezi şi torni compoziţia peste făină. Frămânţi până când obţii un aluat pe care-l împarţi în patru, îl înfăşori în folie de aluminiu şi-l dai la frigider 2-3 ore. Pentru umplutură, pui macul într-un bol, iar laptele îl aşezi pe foc şi-l aduci la

punctul de fierbere, apoi îl torni peste mac.

Adaugi îndulcitorul, praful de scorţişoară, zeama de lămâie şi amesteci. Încingi cuptorul şi pregăteşti o tavă rotundă pe care o ungi şi o dai cu făină. Scoţi aluatul şi întinzi trei foi. Aşezi prima foaie pe fundul tăvii, pui mac şi netezeşti. Întinzi o altă foaie, alt strat de mac şi ultima foaie. Dai tava la cuptor 45 de minute.

sursa foto: Shutterstock