Bucură-te de aroma fructelor tropicale şi prepară prăjitura Elenei Stănescu, din Timişoara, cu suc de portocale. E un deliciu!

Pentru aluat

100 ml ulei
6 linguri de zahăr
6 ouă
4 linguri făină
1 praf de copt

Pentru cremă

500 g brânză de vaci
200 g unt
150 g zahăr
esenţă de vanilie
coajă de lămâie

Pentru glazură

850 ml suc de portocale
2 plicuri budincă de vanilie
5 linguri zahăr

Preparare

Pentru blat, amesteci gălbenuşurile împreună cu zahărul până devine totul o spumă, adaugi uleiul puţin câte puţin până se omogenizează în compoziţie.

Apoi adaugi făina împreună cu praful de copt. Amesteci compoziţia rezultată cu albuşurile bătute spumă. Torni aluatul obţinut într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o introduci aproximativ 25 de minute în cuptor.

Îl laşi la răcit după ce s-a copt. Pentru cremă, amesteci untul bine cu zahărul, apoi adaugi brânza, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Amesteci până se omogenizează, apoi întinzi crema rezultată peste blatul răcit şi dai la frigider.

Pentru glazură, amesteci sucul de portocale cu zahărul şi cu budinca de vanilie şi amesteci pe foc continuu până se îngroaşă. Când este gata, laşi la răcit şi întinzi peste prăjitură. Mai bagi puţin la frigider şi apoi poţi servi.

Loading...