Dacă îţi plac preparatele cu carne de pui, trebuie să încerci această reţetă de pui cu conopidă.

Ingrediente

1 pui
1 conopidă medie
1 lingură unt

Pentru sos

1 lingură unt
1 lingură făină
120 ml apă (cam o ceaşcă)
2-3 linguri de smântână
sare, după gust
piper, după gust
pătrunjel, pentru servire

Mod de preparare

Cureţi şi desfaci conopida în bucheţele şi o fierbi în apă (clocotită) cu sare. Separat, înăbuşeşti în unt bucăţile de pui, cu o ceapă tocată. Faci un sos dintr-o lingură de unt şi una de făină, adaugi o ceaşcă din apa în care ai fiert conopida. Amesteci şi, dacă vrei, poţi să adaugi 1-2 linguri de smântână.

Aşezi bucăţile de pui şi bucheţelele de conopidă într-o cratiţă, iar peste toate torni sosul (acesta nu trebuie să fie prea gros). Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le laşi să fiarbă la foc mic. Dacă nu vrei să pui smântână în sos, poţi adăuga câteva picături de zeamă de lămâie. Înainte de servire, toci puţin pătrunjel proaspăt.

Sursa foto: alittleyum.com.

Loading...