Dacă îţi place carnea de pui, atunci cu siguranţă această reţetă de pulpe de pui cu sos de ciuperci va fi pe gustul tău. Pulpele de pui la cuptor sunt completate perfect de aroma ciupercilor şi sosul cremos cu bacon şi cimbru.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci - Ingrediente (4 porţii)

4 pulpe de pui
1 lingură de ulei vegetal
sare, după gust
piper, după gust
1 linguriţă de italiene (cimbru uscat, oregano)
Pentru sosul de ciuperci
200 g ciuperci albe
5 felii de bacon fiert, tăiat
240 ml smântână grasă
1 praf de sare
5 crenguţe de cimbru proaspăt

Pulpe de pui cu sos de ciuperci - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Condimentezi pulpele de pui pe ambele părţi cu sare, piper şi amestecul de ierburi italiene (de obicei este o combinaţie de cimbru uscat, oregano şi alte plante aromatice). Încingi uleiul la foc mediu spre mare, într-o tigaie adâncă. Adaugi pulpele şi le prăjeşti aproximativ 5 minute, pe partea cu pieliţa în jos, până se rumenesc frumos.
pasul1
Muţi pulpele (cu pieliţa în sus) pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, aproape 20 de minute sau până sunt complet făcute, iar carnea nu mai este roz în centru.

Între timp, prepari sosul de ciuperci. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu, adaugi ciupercile feliate (nu adaugi sare, ca să te asiguri că se vor carameliza) şi le sotezi la foc mediu, aproape 3 minute, întorcându-le o singură dată.
pasul2
Adaugi în tigaie feliile de bacon fiert, tăiate în bucăţi mici, pui smântâna grasă lichidă, un praf de sare şi crenguţele de cimbru. Fierbi bine până dă în clocot, amesteci şi reduci imediat focul. Fierbi în continuare aproape 2 minute, la foc foarte mic, pentru ca aromele să se combine şi sosul să scadă un pic. Adaugi sare după gust.
pasul3
Când pulpele sunt complet făcute, le adaugi în tigaie şi, cu o lingură, torni sosul cu tot cu ciuperci peste carne, ca să se pătrundă. Serveşti aceste pulpe de pui cu sos de ciuperci pe o farfurie, cât sunt calde încă.
pasul4
Sursa: juliasalbum.com.

Loading...