Toamna este sezonul în care te poţi bucura cu uşurinţă de legume proaspete, motiv pentru care îţi propunem să încerci această reţetă simplă şi delicioasă de vinete coapte.

Ingrediente necesare:

- trei vinete mari, negre
- cinci căţei de usturoi
- pătrunjel şi mărar proaspăt
- două linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper, după gust
- oregano

Mod de preparare:

Spală vinetele bine, iar apoi îndepărtează-le codiţele şi taie-le în jumătăţi.

Taie vinetele sub formă de secţiuni oblice incomplete, de ambele părţi, astfel încât să se formeze nişte romburi.

Asezonează vinetele cu sare, piper negru măcinat, dar şi alte condimente. Ai grijă să le freci bine, pentru ca mirodeniile să pătrundă printre secţiuni.

Aşează vinetele u pulpa în jos pe o tavă unsă cu ulei.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C şi coaceţi vinetele pe parcursul a 15-20 minute.

Între timp, pregăteşte dressing-ul pentru vinete. Amestecă mărarul tocat mărunt, cu usturoiul trecut prin presa şi câteva linguri de ulei. Amestecă totul şi lasă să se pătrundă aromele.

.Scoate vinetele din cuptor şi întoarce-le atent cu pulpa în sus. Toarnă uleiul aromat pe ele, astfel încât acesta să pătrundă prin secţiuni. Lasă vinetele la cuptor încă zece minute.

Serveşte vinetele coapte imediat.

Extra tips: Poţi să pui peste vinete şi pătrunjel, busuioc, mentă sau chiar roşii, în funcţie de preferinţă. Cu siguranţă vor ieşi delicioase. 

Poftă bună! 

Loading...