Miniprăjituri cu mascarpone si lapte condensat

2 profimedia 0192274105 jpg jpeg

O felie de prăjitură ascunde în ea un răsfăţ al simţurilor! Aromate şi îmbietoare, aceste deserturi trebuie savurate linguriţă cu linguriţă, alături de cei dragi. Cu siguranţă, dacă faci reţetele propuse de noi, îi vei cuceri! Le încerci?

  • Porții: 10 prăjituri
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: miniprajituri, desert

Ingrediente

Pentru blat

● 300 g iaurt

● 150 g făină

● 1 linguriţă praf de copt

● 1 praf de sare

● 50 ml ulei

● 150 g zahăr

● 4 linguri cacao

Pentru cremă

● 250 g mascarpone

● 250 ml frişcă lichidă

● 150 ml lapte condensat

● 10 g gelatină

● 50 ml lapte

Pentru decor

● 300 g dulceaţă de cireşe

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci iaurtul cu zahărul şi cu uleiul, apoi mixezi aproximativ 3 minute. Separat, combini făina cu sarea, praful de copt şi cacaua. Amesteci cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 40 de minute.

Pentru cremă, baţi frişca lichidă până devine cremă. Hidratezi gelatina în 50 ml de apă, apoi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci laptele cald cu gelatina topită. Încorporezi acest

amestec în crema de frişcă. Mixezi brânza mascarpone cu laptele condensat. Amesteci cele două compoziţii.

Din blatul răcit decupezi 10 cercuri. Fiecare cerc de blat îl pui într-un inel mic de prăjituri, iar deasupra blatului torni cremă de mascarpone. Dai formele la frigider 4 ore. Decorezi prăjiturile cu dulceaţă de cireşe.

FOTO: Profimedia