3 aperitive delicioase pentru Paște gata în mai puțin de 30 de minute

Antreurile sunt preferatele tuturor, căci putem gusta câte puțin din fiecare. Dacă dorești să pui pe masa de Paște și alte antreuri în afară de preparatele tradiționale, avem aceste propuneri savuroase pentru tine.

Nu sunt sofisticate, se pregătesc din ingrediente simple, dar rezultatul final e spectaculos. Iată 3 rețete de aperitive rapide pentru Paște.

aperitiv rosii branza shutterstock 364856204 jpg

Un antreu deosebit cu chrerry și cremă de telemea, pentru Paște FOTOGRAFII Shutterstock

Coșulețe din salam cu salată de ouă

Ingrediente   

16-18 felii salam uscat, după preferință

4 ouă

2-3 linguri maioneză

1 linguriță muștar

2 fire ceapă verde

sare

piper

1 praf de boia dulce

1 lingură zeamă de lămâie

verdeață, pentru decor

Fierbi ouăle tari, le descojeşti şi le tai cubuleţe. Le pui într-un bol, adaugi maioneza, muștarul, ceapa verde tăiată mărunt, sare şi piper, după gust, boiaua și zeama de lămâie, apoi omogenizezi și dai la rece 10 minute.

Formezi conuri din feliile de salam și le prinzi cu scobitori, să nu se desfacă. Le umpli cu salata de ouă, le pui pe un platou și le decorzi cu verdeața preferată.

Aperitiv cu roșii și cremă de telemea

Ingrediente

15-16 roșii cherry

150 g telemea de vacă

50 g smântână fermentată

¼ linguriță pudră de ceapă

¼ linguriță pudră de usturoi

½ legătură mărar

codițe de ceapă verde

sare

piper

Speli mărarul și ceapa verde, tai mărarul foarte fin. Sfărâmi telemeaua cu furculița și o amesteci cu smântâna. Adaugi mărarul, pudra de ceapă și cea de usturoi, apoi condimentezi cu sare și piper, după gust.

Speli roșiile și le crestezi în cruce în capătul dinspre codiță, scobești semințele, apoi le umpli cu crema de brânză. Le aranjezi pe un platou, alături de codițele de ceapă verde. Le servești cu pâine prăjită.

Crostini cu hamsii și măsline 

Ingrediente  

9 felii baghetă

100-150 g hamsii sărate

100 g măsline verzi, fără sâmburi

1 ceapă roșie mică

9-12 roșii uscate, în ulei de măsline

1 lingură ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

piper

verdeață, pentru decor

Cureți hamsiile de cap și interior, apoi le ții la desărat jumătate de oră în apă rece. Le scurgi foarte bine.

Prăjești feliile de baghetă în cuptor. Tai mărunt mslinele, adaugi ceapa tocată, zeama de lămâie, uleiul de măsline și piper măcinat, după gust. Omogenizezi compoziția, apoi o întinzi pe feliile de baghetă.

Așezi pe fiecare felie 2-3 hamsii și 1-2 roșii uscate. Decorezi cu verdeața preferată.