3 rețete rapide de vară, fără foc

gazpacho alb shutterstock 292397708 jpg

Nimeni nu dorește să stea prea mult în bucătărie în zilele calde de vară. Dacă, totuși, vrei să mănânci ceva gustos, pregătit în casă, avem pentru tine 3 rețete care nu necesită preparare termică. Nu numai că sunt delicioase, dar sunt gata rapid. Le încerci?

Ruladă cu şuncă şi cremă de brânză

Ingrediente

200 g cremă de brânză

50 g unt

200 g brânză de vaci

sare

piper

16 felii şuncă de Praga

4 castraveţi muraţi

Amesteci crema de brânză cu untul moale și brânza de vaci, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Tai bastonașe castraveţii muraţi.

Întinzi feliile de şuncă pe o folie alimentară, având grijă să se suprapună, apoi le ungi cu cremă de brânză, iar în mijloc așezi bastonașele de castraveciori murați. Rulezi cu grijă și dai la frigider câteva ore. Porționezi rulada și o servești decorată după imaginație.

Supă rece cu migdale și struguri (Gazpacho Alb)

Ingrediente

400 g castraveți

200 g struguri albi

70 g migdale crude

2 căței de usturoi

1-2 fire ceapă verde

1 avocado

50 ml ulei de măsline

250 ml apă rece

zeama de la ½ lămâie

frunze de mentă

½ legătură pătrunjel

½ legătură mărar

sare

piper

Pui migdalele în blender și mixezi până ce obții o textură fină. Adaugi castraveții spălați și tăiați bucăți, boabele de struguri fără sâmburi (păstrezi câteva pentru decor), ierburile aromatice, usturoiul și ceapa verde și miezul de avocado.

Mixezi 30 de secunde, la viteză medie. Torni apa, uleiul și zeama de lămâie, asezonezi cu sare și piper, după gust, și mai mixezi până obții o textură cremoasă. Lași la frigider o oră înainte de servire. Decorezi supa rece cu fulgi de migdale și boabe de struguri.

Ardei umpluţi cu ton și legume

Ingrediente

4 ardei graşi roşii

2 conserve ton în suc propriu

50 g măsline verzi, feliate

1 ceapă roșie

½ ardei gras galben

1 castravete

1 roșie

sare

piper

½ linguriță fulgi de chilli

2 linguri ulei de măsline

verdeața preferată, pentru decor

Speli ardeii, le tai un căpăcel și îi cureţi de cotoare, seminţe şi nervuri. Pentru umplutură, scurgi bine tonul, apoi îl amesteci cu feliile de măsline, ardeiul gras galben, ceapa roşie, roșia și castravetele tăiate mărunt. Pui uleiul de măsline, condimentezi cu sare și piper, după gust și, dacă dorești, pui fulgii de chilli. Umpli ardeii şi îi laşi la rece. Când îi serveşti, îi ornezi cu verdeața preferată.

FOTOGRAFII Shutterstock