3 supe light pentru prânz sau cină. Sunt gata în mai puțin de o oră

Supele și ciorbele sunt nelipsite de la mesele românilor. Sunt sățioase, hrănitoare, gustoase și pot constitui o masă în sine. Combinațiile de ingrediente sunt nelimitate, astfel încât să ai în farfurie o supă plină de nutrienți.

supa rosii legume shutterstock 634906829 jpg

Supa, alegerea perfectă pentru o masă completă FOTOGRAFII Shutterstock

Pentru acasă sau la pachet, avem trei propuneri delicioase de supe. Le încerci?

Supă cremă de dovlecei

Ingrediente

1 kg dovlecei

2 linguri ulei de măsline

2 cartofi mici

1 ceapă

200 ml lapte integral

sare

piper

busuioc verde

crutoane

Cureți și speli legumele, tai ceapa mărunt și o călești în ulei câteva minute, la foc mic, până devine sticloasă. Adaugi dovleceii și cartofii tăiați cuburi și le sotezi împreună cu ceapa încă 4-5 minute, amestecând ocazional.

Torni 1,5 l de apă, potrivești gustul de sare și piper și fierbi sub capac până ce legumele s-au gătit. La final, pui laptele și pasezi supa cu un blender vertical până devine cremoasă și fină. O servești caldă, cu busuioc proaspăt și crutoane.

Citește și Cea mai bună ciorbă de pește: secretul gospodinelor din Delta Dunării

stanga
dreapta
supa crema dovlecei shutterstock 1165096675 jpg
supa de pește shutterstock 203427001 (1) jpg
supa rosii legume shutterstock 634906829 jpg

Supă de roșii cu legume

Ingrediente

1 conservă fasole roșie (400 g)

100 g mazăre congelată

1 legătură ceapă verde

2 morcovi

1 țelină mică

2-3 căței de usturoi

30 g unt

100 g paste, după preferință

800 ml suc de roșii

sare

piper alb, măcinat

1 linguriță zahăr

verdeața preferată, pentru decor

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare, le scurgi și le lași deoparte.

Topești untul într-o oală și adaugi morcovii și țelina tăiate cubulețe, usturoiul zdrobit și ceapa verde tocată. Le călești câteva minute, pui mazărea congelată și torni un litru de apă. Fierbi 10-15 minute, adaugi fasolea din conservă bine scursă, sucul de roșii, condimentezi cu zahăr, sare și piper alb, după gust și continui fierberea 10 minute. La final, adaugi pastele, stingi focul și mai lași 5 minute, să se întrepătrundă aromele.

Servești supa caldă, decorată cu verdeața preferată.

Supă de pește

Ingrediente

500 g file pește (cod, crap etc.)

1 ceapă albă

1 morcov

2 cartofi

1 păstârnac

2 linguri ulei

sare

5-6 boabe de piper

pătrunjel proaspăt, pentru decor

lămâie, pentru servit

Cureți și speli toate legumele, le tai cuburi potrivite și le pui la călit în ulei. Presari puțină sare și le sotezi 5 minute, apoi torni 2 l de apă și le lași să fiarbă aproximativ 15 minute, după ce au dat în clocot.

Speli peștele și îl porționezi, îl adaugi în supă, condimentezi cu sare și piper boabe și mai fierbi 7-10 minute. Servești supa caldă, decorată cu pătrunjel verde și, dacă dorești, cu zeamă de lămâie.