Cei mai buni ardei umpluți de post. Nu trebuie să folosești orez

ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg

Suntem în postul sfinților Petru și Pavel, iar una dintre cele mai iubite mâncăruri de post sunt ardeii umpluți. Îți propunem să încerci o variantă deosebită, în care orezul este înlocuit cu bulgur.

Bulgurul este o cereală integrală. Se obţine din uscarea şi măcinarea mai multor tipuri de boabe de grâu, în special cele dure. Se fierbe repede şi este nelipsit din gastronomia din Orientul Mijlociu. Totodată, este o sursă excelentă de nutrienți și conține fibre, vitaminele B6 şi B3, mangan, magneziu şi fier.

Pentru această rețetă este nevoie să folosești bulgur cu bobul mare. Dacă dorești să îmbogățești rețeta, adaugă și mie de nucă, pentru gust și textură.

Iată cum prepari delicioșii ardei de post.

Ingrediente

6 ardei grași

200 g bulgur cu bobul mare

1 ceapă

200 g ciuperci champignon

1 lingură pastă de tomate

50 g miez de nucă

1/2 legătură pătrunjel

3 linguri ulei de floarea soarelui

100 ml suc de roșii

sare

piper

Citește și Dovlecei libanezi în sos de iaurt

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o sotezi în ulei, 2-3 minute. Adaugi bulgurul spălat, pasta de tomate, torni o cană de apă și fierbi până ce zeama a fost absorbită. Pui ciupercile spălate și feliate, mai torni o cană de apă și condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când zeama a scăzut, iar bulgurul e fiert pe trei sferturi, presari miezul de nucă tocat, pătrunjelul tăiat mărunt, amesteci și stingi focul. Lași compoziția la răcorit.

Între timp, speli ardeii, tai un căpăcel și îndepărtezi cotoarele, semințele și nervurile, apoi îi lași la scurs. Îi umpli cu amestecul de bulgur și legume. Pui căpăcelul și îi așezi vertical, într-o tavă cu pereții înalți.

Torni o cană de apă, sucul de roșii, condimentezi cu sare și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ 30-35 de minute, până ce furculița pătrunde ușor în ardei. Servești ardeii calzi sau reci. Sunt perfecți pentru persoanele care țin post, dar sunt delicioși serviți cu iaurt sau cu smântână.

FOTO Shutterstock