Cele mai bune pârjoale moldovenești. Ingredientul care le face pufoase și fragede

Fragede, pufoase, condimentate, fierbinți pe masă. Pentru mulți, o porție de pârjoale cu garnitură de piure era cea mai bună masă, în copilărie. Dacă vrei să simți din nou acel gust inconfundabil, prepară pârjoalele după această rețetă.

parjoale moldovenesti shutterstock 1064616809 jpg

Pârjoale moldovenești FOTO Shutterstock

Ingrediente

1 kg fleică sau ceafă de porc

500 g carne macră de vită

2 legături de ceapă verde

2 legături de usturoi verde

250 g franzelă albă

1 cartof mediu

200 ml lapte

3 ouă

1 legătură pătrunjel

1 legătură mărar

piper negru măcinat, după gust

sare, după gust

200 g făină

ulei, pentru prăjit

Speli carnea, o tai cuburi și o dai prin mașina de tocat (sau rogi măcelarul să-ți toace bucățile alese). O pui într-un castron adânc și o dai deoparte.

Tai franzela felii și o pui la înmuiat în lapte rece, 10 minute. O scurgi bine și o fărâmițezi peste carne. Cureți cartoful, îl dai prin răzătoarea mică, îl scurgi și îl pui peste carne. Prin adaosul de pâine înmuiată în lapte, pârjoalele vor deveni mult mai pufoase și fragede, iar cartoful ras are rolul de a absorbi din ulei, la prăjit, astfel încât pârjoalele nu vor fi îmbibate cu grăsime.

Speli ceapa și usturoiul verde, le tai mărunt și le adaugi în compoziția de chiftele. Speli pătrunjelul și mărarul, le toci mărunt și le pui în bol. Adaugi ouăle bătute, sare și piper, după gust și omogenizezi compoziția. Un pas important este să dai aluatul de pârjoale la frigider o oră, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.

Scoți carnea din frigider și, cu mâinile umezite, formezi pârjoalele. Le aplatizezi, apoi le treci prin făină, având grijă să fie bine acoperite. Făina va sigila pârjoalele și, la prăjit, se va forma o crustă crocantă, iar interiorul va rămâne suculent.

Când ai terminat de format chiftelele, încingi ulei într-o tigaie și le prăjești la foc mediu, pe ambele părți, având grijă să nu aglomerezi tigaia, căci pârjoalele nu se vor mai rumeni cum trebuie. Le scoți pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Le servești calde, cu ridichi de lună, ceapă verde sau cu muștar și cu pâine de casă.