Cum faci cei mai buni cartofi cu rozmarin la cuptor

Crocanți la exterior, pufoși în interiori, plini de aroma condimentelor, aceștia sunt unii dintre cei mai buni cartofi la cuptor. Nutriționiștii recomandă să mănânci friptura de miel alături de o salată, dar și această garnitură este potrivită, cu o condiție: să fie în cantități rezonabile.

cartofi rozamarin shutterstock 459336853 jpg

Cartofi cu rozmarin la cuptor FOTO Shutterstock

De altfel, acești cartofi cu rozmarin sunt potriviți alături de orice tip de carne, dacă nu mănânci miel. Îi poți asocia cu friptură de pui, curcan sau porc, iar dacă ești adeptul unei diete vegetariene ei pot constitui o masă de sine stătătoare.

Pentru acest preparat, este preferabil să folosești cartofi noi, însă se poate face și cu cartofi vechi (în acest caz, ei trebuie curățați de coajă). Dacă gătești cartofi noi, alege unii mai mici sau medii, astfel încât să îi lași întregi sau sa-i tai jumătăți.

Iată cum se prepară delicioșii cartofi cu rozmarin la cuptor.

Ingrediente

1-1,2 kg cartofi noi

50 ml ulei de măsline

2-3 crenguțe rozmarin

4-5 căței de usturoi

1 linguriță pudră de ceapă

1 linguriță boia dulce, opțional

sare, după gust

piper, după gust

verdeață, pentru decor (opțional)

Speli bine cartofii în câteva ape, pentru a îndepărta tot pământul. Dacă sunt mici îi lași întregi, dacă sunt mai mari îi tai jumătăți sau sferturi. Preîncălzești cuptorul la 190 °C.

Într-un vas, pui 2 litri de apă cu sare, iar când clocotește adaugi cartofii. Îi ții la foc mediu, 7-8 minute, până s-au înmuiat puțin, apoi îi scurgi.

Tai mărunt rozmarinul, iar cățeii de usturoi îi strivești ușor, prin presare, dar îi lași în coajă. Pui totul într-un castron, adaugi uleiul de măsline, pudra de ceapă, sare și piper, după gust. Dacă dorești, adaugi și boia dulce. Pui cartofii și amesteci bine, să fie acoperiți cu lichid.

Îi răstorni într-o tavă și o dai la cuptor, 25-30 de minute, având grijă să-i întorci la jumătatea timpului, pentru a se coace uniform. Când cartofii sunt rumeniți și aurii, sunt gata. Dacă dorești, îi poți decora cu alte ierburi aromatice (mărar, pătrunjel tocat etc.). Îi servești cu friptura preferată sau cu o salată.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg