FOTO Gulaş din piept de pui cu ardei graşi
Această reţetă de gulaş din piept de pui cu ardei graşi este un rapid, ţinem să precizăm din start. Că e gustoasă e inutil să mai precizăm! Dar ca să vă iasă şi voi un preparat delicios, trebuie să urmaţi întocmai paşii pe care vi-i recomandăm!
Gulaş din piept de pui cu ardei graşi - Ingrediente
600 g piept de pui 2 cepe 2 căţei usturoi 1 ardei iute 2 ardei graşi verzi 1 ardei gras roşu 3 linguri ulei 300 ml supă de pui sare piper 6 linguri ketchup 2 linguriţe amidon 2 fire ceapă verde pentru decor
Gulaş din piept de pui cu ardei graşi - Mod de preparare
Se spală bine pieptul de pui, se usucă şi se taie fâşii. Ceapa şi usturoiul se curăţă, iar ardeii graşi şi cel iute se spală şi se curăţă de seminţe şi de vinişoare.
Ceapa se taie julien, usturoiul felii subţiri, ardeiul iute mărunt, iar ardeii graşi cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o tigaie mai mare şi se pun bucăţile de pui la prăjit împreună cu usturoiul, până puiul este rumenit.
Se adaugă ardeii, ceapa, ardeiul iute şi se acoperă totul cu supă. Se lasă câteva minute, după care se pune ketchupul. Se lasă 10-15 minute.
Gulaşul se îngroaşă cu amidonul dizolvat în puţină apă rece, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se lasă să mai dea în câteva clocote. Se serveşte cu cartofi la cuptor şi decorat cu ceapă verde tocată mărunt.