Piept de curcan în bacon

Pheasant with strawberry and  green pepper sauce jpeg

Dacă vrei să pregăteşti o friptură de curcan delicioasă, alege o reţetă gustoasă cu piept înfăşurat în bacon.

Ingrediente: 500 g piept de curcan 100 g bacon feliat cimbru verde sau uscat sare piper boabe 300 g cartofi mici 200 g căpşuni ulei de floarea-soarelui 100 ml vin alb

Mod de preparare - Piept de curcan în bacon

Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie, o tai în patru felii, o sărezi, o piperezi. Înfăşori cu o felie de bacon fiecare bucată de carne. Prăjeşti în ulei încins câteva minute, apoi torni vinul, acoperi şi le dai la cuptorul încins.

Le stropeşti din când în când cu sosul din tavă. În ultimul minut, adaugi căpşunile tăiate sferturi. Speli cartofii, îi opăreşti 5 minute, apoi îi pui într-o tavă în cuptor, îi dai cu sare şi îi stropeşti cu ulei. Îi laşi până prind crustă

aurie deasupra. Aduci la masă după ce decorezi cu rămurele verzi de cimbru.