Sandviș cu pui crispy, făcut de la zero. Mai bun ca la fast-food
Cu toții avem micile plăceri vinovate, iar puiul prăjit și crocant ne tentează de multe ori. Mai ales dacă e învelit de o chiflă pufoasă și de sosuri aromate. Nu e cel mai ușor lucru să faci acest lucru acasă, inclusiv chiflele. Dar dacă te încumeți, satisfacția va fi pe măsură.
Sandviș cu pui crispy FOTO Shutterstock
Iată ingredientele și pașii penru a prepara acasă cel mai bun sandviș cu pui crispy.
Ingrediente
Pentru chifle:
400 g făină albă
100 ml lapte (3,5% grăsime)
100 ml apă
20 g drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
30 g unt
1 linguriță sare
1 ou, pentru uns
semințe de susan
Citește și Chifle pufoase cu unt și usturoi verde
Pentru puiul crispy:
6 pulpe dezosate sau 6 felii piept de pui dezosat (600 g)
300 ml lapte bătut
sare
piper
1 linguriță usturoi granulat
1 linguriță boia dulce sau iute, după preferință
150 g fulgi de porumb, neîndulciți
ulei, pentru prăjit
Pentru salata coleslaw:
300 g varză roșie și albă
1 morcov mare, ras
2-3 linguri iaurt
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
Pentru servit:
2-3 cstraveciori murați
3-4 linguri de maioneză
ketchup dulce sau iute
Citește și Şniţel de pui crocant, la cuptor
Faci o marinadă din lapte bătut, usturoi granulat, boia, sare și piper, după gust. Scufunzi bucățile de pui și dai la vasul la frigider 2-3 ore.
Pentru aluatul de chifle, încălzești laptele, fărâmițezi drojdia, pui o lingură de făină și lași 15 minute, la căldură. Torni maiaua într-un bol încăpător, adaugi sarea, zahărul, apoi omogenizezi. Torni apa, untul topit și răcit, adaugi făina și frămânți până ce aluatul e omogen și nu se mai lipește de mâini. Îl pui în alt castron, uns cu puțin ulei, îl acoperi cu folie alimentară și îl lași la dospit o oră și jumătate.
Scoți aluatul din bol, îl mai frămânți două minute, apoi îl împarți în 6 părți egale. Le dai formă de bile și le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lași din nou la dospit, 30 de minute. Le ungi cu ou bătut, presari semințele de susan și le dai la cuptorul preîncălzit. Coci la 170 °C, aproximativ 20-30 de minute, până trec testul scobitorii.
Scoți bucățile de pui din marinadă și le scurgi. Zdrobești fulgii de porumb grosier și îi pui într-un castron. Treci puiul prin fulgii de porumb și îl prăjești în baie de ulei, la foc mediu, până ce e bine făcut, crocant și rumenit. Scoți bucățile de carne pe șervețele de hârtie.
Pentru salată, tai cele două tipuri de varză fideluță, adaugi morcovul ras, iaurtul, zeama de lămâie, asezonezi cu sare și piper, după gust, apoi omogenizezi și dai salata la frigider până în momentul servirii.
Tai chiflele în 2 (este mai bine să le prepari cu o zi înainte), apoi le pui într-o tigaie grill, 1-2 minute, să se rumenească ușor. Ungi jumătatea de la bază cu puțină maioneză și ketchup, așezi o bucată de pui, salată coleslaw, felii de castraveciori murați și închei cu cealaltă jumătate a chiflei.
Servești sandvișurile simple sau alături de o garnitură de cartofi prăjiți.