Tartă cu carne tocată

tarta cu carne tocata jpeg

Dacă ţi s-a făcut poftă de un preparat pe bază de carne, încearcă o tartă săţioasă. Exteriorul din aluat este delicios, iar amestecul de carne şi legume te va cuceri imediat.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 200 g unt 3 linguri apă rece 1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g carne amestec tocată

3 ouă

3 linguri ulei

50 g roşii uscate

1 ceapă

1 morcov

apă

sare

piper

3 linguri bulion

3 linguri smântână

1 ou, pentru uns

Preparare

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe, adaugi puţină sare, apa şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Toci ceapa, dai morcovul prin răzătoare şi le căleşti în ulei până când ceapa devine sticloasă, pui carnea şi amesteci până când scade zeama lăsată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, torni apă cât să o acoperi şi laşi să fiarbă până când se pătrunde, amestecând constant. Când sosul a scăzut, pui bulionul şi o mai ţii pe foc 10-15 minute să se combine aromele, apoi o dai deoparte şi laşi la răcit.

Amesteci carnea cu smântâna şi ouăle, pui roşiile uscate tocate şi omogenizezi.

Întinzi două foi din aluat, o aşezi pe prima în tavă, pui umplutura şi a doua foaie. Ungi cu ou şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte.

Foto: Profimedia