Un risotto cremos, aromat cu un vin robust şi în combinaţie cu savoarea cârnaţilor şi dulceaţa legumelor, care te va încânta. Diversele texturi ale acestui orez fac din acest preparat unul perfect de servit la o cină festivă.

Ingrediente:

1,2 l supă de pui
40 g alune întregi
1/2 bulb de fenicul
ulei de măsline
2 cubuleţe de unt
1legătură cimbru
2 cârnaţi  de calitate

300 g orez Arborio
250 ml vin roşu barolo
50 g brânză fontina


Mod de preparare:


Fierbe supa până clocoteşte. Pune o tigaie mare la foc potrivit şi prăjeşte alunele. Între timp, curăţă ceapa şi taie fin feniculul. Pune alunele într-un mojar şi pisează alunele. Tigaia pune-o pe foc la loc şi adaugă o lingură de ulei şi un cub de unt, apoi pune ceapa şi feniculul şi cimbrul.  Pune cârnaţii şi mărunţeşte-i în tigaie. Găteşte 10 minute amestecând ocazional, apoi pune orezul. După 2 minute, pune vinul şi amestecă până se absoarbe.

Acum începe să adaugi supa, câte un polonic deodată, amestecând constant pentru aproape 20 de minute, sau până orezul e gătit bine. La final, adaugă parmezanul ras şi untul, pune sare şi piper şi gustă. Acoperă şi ia tigaia de pe foc şi las-o 2 minute ca orezul să absoarbă tot lichidul.  Pune pe farfurii şi adaugă parmezan deasupra, alune pisate şi puţin ulei de măsline.

https://www.jamieoliver.com/recipes/rice-recipes/sausage-red-wine-risotto/

Loading...