Salată cu halloumi la grătar

1 shutterstock halloumi jpg jpeg

Brânza halloumi este delicioasă, însă dacă o pui pe grătar capătă o aromă şi mai intensă. Este sănătoasă şi o poţi consuma în diferite combinaţii ori salate.

Ingrediente pentru salată cu halloumi la grătar:

150 g brânză halloumi 100 g baby spanac 100 g salată creaţă

10 roşii cherry

20 g miez nucă

1 portocală

1 lingură ulei de măsline

sare şi piper, după gust

Pentru  vinegretă de citrice:

zeama de la 1 lămâie z sucul de la ½ portocală

 zeama de la 1 lime

6 linguri ulei de măsline

½ linguriţă sare

½ linguriţă zahăr brut

Mod de preparare:

Speli salata creaţă şi spanacul şi le scurgi bine. Cureţi portocala de coajă şi de pieliţă, apoi o tai felii subţiri. Rupi salata creaţă şi o amesteci cu frunzele de spanac, roşiile cherry tăiate jumătăţi, feliile de portocală şi miezul de nucă tocat. Condimentezi cu sare şi piper.

Tai felii brânza halloumi, o ungi cu puţin ulei de măsline şi o pui pe grătar sau într-o tigaie de tip grill, câte 2 minute pe fiecare parte.

Pentru vinegretă, storci citricele şi strecori zeama. Amesteci cu ulei de măsline, sare şi zahăr

pentru a obţine o vinegretă densă. O poţi folosi în diverse salate.

Serveşti salata cu brânza halloumi caldă, cu vinegretă de citrice şi, dacă vrei, cu măsline negre.