Ceva destul de uşor, foarte săţios şi gustos, cam aşa s-ar putea caracteriza reţeta de salată cu pui. Încearcă!

 

Ingrediente

  • 400 g piept de pui, fără piele şi os
  • 2 mere verzi, acrişoare
  • 2 morcovi mari
  • 30 g miez de nucă
  • 200 g caşcaval
  • 1 lingură zeamă

Pentru sos:

  • 200 g iaurt gras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la ½ lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare 

Speli pieptul de pui şi îl fierbi în apă cu sare, îndepărtând spuma. Îl scurgi, îl laşi la răcit şi îl tai mărunt sau îl rupi fâşii. Cureţi morcovii şi îi dai prin răzătoare. Cureţi merele de codiţe, de cotoare şi seminţe şi le tai cubuleţe, apoi le stropeşti cu zeama de lămâie. Dai caşcavalul prin răzătoare. Pentru sos, mixezi bine toate ingredientele, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. În pahare sau în boluri individuale, pui un strat de piept de pui, 1-2 linguri de sos şi adaugi câteva nuci sfărâmate. Aşezi un strat de mere, din nou 1-2 linguri de sos de iaurt, un strat de morcovi şi închei cu un strat de caşcaval ras. Decorezi cu pătrunjel verde şi dai salata la frigider 30 de minute, înainte să o serveşti.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Salată cu somon şi avocado

Loading...