Tulpinile de ţelină reduc colesterolul rău şi întăresc sistemul imunitar. Principala vitamină pe care o conţin este vitamina K, cunoscută în principal datorită proprietăţilor ei de coagulare a sângelui, aceasta având un rol important şi în buna funcţionare a sistemului osos şi a celui cardiovascular. Are doar 20 kcal/100 de grame, deci este recomandată în curele de slăbire. Aşadar, ce spui de o salată de delicioasă care să conţină carne de pui şi multă ţelină? Încearcă reţeta şi bucură-te de combinaţia savuroasă de ingrediente.

Ingrediente

  • 250 g piept de pui, fără piele şi os
  • 4 tije ţelină
  • 2 mere acrişoare
  • 100 g iaurt cremos
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 50 g miez nucă
  • sare, după gust
  • piper, după gust Pentru decor
  • frunze de ţelină
  • 1 lingură miez de nuci măcinat

Mod de preparare

1 Speli pieptul de pui, îl fierbi în apă cu puţină sare, îl laşi la răcit şi îl tai cuburi. Speli tijele de ţelină, îndepărtezi cape - tele, apoi le tai feliuţe. Cureţi un măr de cotor, îl tai cubuleţe, apoi îl stropeşti cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze.

2 Într-un castron mai mare, faci un sos din iaurt, ulei, sare şi piper. Adaugi carnea, ţelina, cubuleţele de măr şi mie - zul de nucă zdrobit, apoi omogenizezi compoziţia.

3 Tai celălalt măr transversal, în felii subţiri. Serveşti sa - lata pe felii de măr, presari puţină nucă şi o decorezi cu frunze de ţelină.

Poftă bună! 

Loading...