Somon la grătar, ţinut în folie cu usturoi şi verdeaţă

1 somon la gratar jpg jpeg

Somonul este un peşte ce conţine multe proprietăţi nutritive. O sursă bogată de proteine, minerale, omega-3 şi colesterol bun, acest peşte rămâne sănătos şi îşi păstrează toate proprietăţile atunci când este gătit pe grătar.

Ingrediente Somon la grătar

  • 1 lămâie (20 g)
  • 1 bucată mare de somon (300 g)
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi (15 g)
  • 1 lingură de sare de mare (25 g)
  • condimente pentru peşte (50 g)
  • 2 linguri de pătrunjel tocat fin (50 g)
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin (30 ml)

Mod de preparare

Începeţi să spălaţi somonul cu multă apă. Apoi, peştele merge la condimentat. În această etapă, folosiţi usturoi tăiat felii subţiri, sare, pătrunjel tocat fin şi condimentele speciale pentru peşte. Puneţi cât doriţi pe ambele părţi ale peştelui. Apoi, înfăşuraţi somonul în folie de aluminiu sau folie de plastic şi lăsaţi-l la frigider pentru 2 ore.

În cele din urmă, scoateţi-l din frigider, scoateţi din folie, puneţi-l pe grătar şi serviţi-l cald. 

Poftă bună!