Savuroase şi aromate, bine legate, împănate, uscate sau îmbibate în sosuri delicioase, fripturile sunt cele care-i atrag, de obicei, la masă pe cei mai mari dintre pofticioşi! Să nu te mire dacă musafirii îţi vor cere reţeta.

Ingrediente

600 g spată de porc
3 linguri ulei
castraveciori muraţi
sare
piper
1 ceapă roşie
½ pahar vin roşu sec
2-3 linguri sos de roşii
aţă alimentară

Mod de preparare

Speli şi cureţi de pieliţe carnea, o scurgi de apă şi o tai, daca este nevoie, ca să capete o formă lungă, de aceeaşi grosime, de la un capăt la altul. Cu un cuţit ascuţit tai carnea pe mijlocul ei, ca să obţii un soi de buzunar pe lungime. În acesta dispui castraveciori muraţi, după gustul tău, în şir indian. Mai faci alte 2 incizii pe lungimea cărnii, după ce ai rotit-o, pe care le umpli tot cu castraveţi. Asiguri cu scobitori, dacă este cazul, sau legi cu aţă alimentară.

Ungi ruloul de carne cu ulei, îl dai cu sare şi piper şi-l aşezi într-o tavă unsă în care ai aşezat castraveciori muraţi şi ceapă tăiată julien.Torni vinul şi dai la cuptor până se rumeneşte frumos. Scoţi carnea pe o farfurie, strecori sosul format în tavă într-un vas, adaugi 2-3 linguri de sos de roşii, guşti şi, dacă e cazul, mai presari sare şi piper. Laşi câteva clocote şi dai deoparte. Serveşti friptura stropită cu sos, alături de legumele din tavă.

Loading...