Caldo verde este o reţetă de supă cu cârnaţi care le aparţine portughezilor şi nu ne mirăm deloc de ce este una dintre preparatele lor favorite! În general, pentru supa caldo verde ar fi nevoie de varză kale, însă noi o putem adapta şi o putem înlocui oricând cu frunzele de spanac.

Ingrediente 

  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ lingură sos de tomate 
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2-3 cartofi medii
  • 500 g spanac 
  • 800 ml supă de pui
  • 250 g cârnat de casă
  • 200 g fasole albă din conservă
  • 60 g smântână
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingură boia dulce, opţional
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare 

Sotezi timp de câteva minute, într-o cratiţă mai mare în care ai pus uleiul de măsline, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, usturoiul curăţat şi zdrobit şi sosul de tomate.  

Cureţi, speli şi tai cuburi cartofii, respectiv cureţi de codiţe şi speli foarte bine, sub jet de apă rece, spanacul pe care îl mărunţeşti, apoi le adaugi peste ceapa şi usturoiul călite. 

Torni supa de pui, presari foile de dafin şi, dacă doreşti, boiaua dulce, apoi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi, la foc potrivit, să fiarbă aproximativ 15-20 de minute. 

Adaugi, ulterior, cârnatul tăiat felii, fasolea albă din conservă şi smântâna. Amesteci şi mai laşi la foc potrivit încă alte 6-10 minute. 

Serveşti supa caldă şi decorată cu verdeaţa preferată. 

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Pilaf cu legume şi cârnaţi afumaţi

Loading...