O supă de fasole uscată e săţioasă şi gustoasă. Adăugând în ea verdeţuri de primăvară, o transformi total. O mâncare de post fresh!


  • Pregătire:30 min
  • Porții:1 oală
  • Gătire:1 h 30 min
  • Timp total:2 h
  • Categorie:supe si ciorbe
Ingrediente

500 g fasole uscată

2 morcovi

1 rădăcină ţelină

1 dovlecel

1 legătură ceapă verde

1 legătură ştevie

100 g frunze spanac tânăr

100 g paste (melcişori)

4 linguri ulei

1 lingură sare

Mod de preparare

Pui fasolea la înmuiat de seara. A doua zi schimbi apa şi fierbi fasolea pe jumătate. Schimbi din  nou apa şi o pui la foc. Între timp, cureţi legumele şi căleşti în ulei morcovul, dovlecelul şi ţelina tocată. Când apa de la fasole clocoteşte, adaugi legumele călite şi ceapa verde tocată. Laşi să fiarbă acoperit cu capac încă 15 minute, apoi adaugi pastele.

Când fasolea şi pastele sunt moi, condimentezi cu sare şi pui ştevia şi spanacul tocate grosier. Stingi focul şi laşi acoperit cu capac.

FOTO: farfuridi.ro

Loading...