Supă de perişoare cu legume, reţeta tradiţională
Un bol cu supă caldă sau rece este exact ce ai nevoie pentru a te hidrata în zilele caniculare. Iată cum se prepară acest fel de mâncare tradiţional!
De ce ai nevoie pentru supă de perişoare
Pentru perişoare
2 linguri orez
500 g carne tocată
2 linguri pesmet
1 ou
pătrunjel
sare
piper
boia de ardei
Pentru supă
2 linguri ulei
1 ceapă
1 morcov
1 dovlecel
1 ardei
1,5 l apă
2 roşii
2-4 linguri oţet
pătrunjel
Cum se prepară supa de perişoare cu legume
Fierbi orezul în apă cu sare până când se fierbe pe jumătate, apoi îl scurgi.
Dai prin răzătoare morcovul şi dovlecelul, apoi toci ceapa şi ardeiul. Încingi uleiul şi căleşti legumele câteva minute, apoi adaugi roşiile tocate, apa şi laşi să fiarbă.
Pentru perişoare, amesteci carnea tocată cu orezul, pesmetul, oul, verdeaţa, sare, piper şi boia. Formezi perişoarele cu mâna umedă, le pui în supă şi le laşi să fiarbă 15-20 de minute. Asezonezi supa cu sare, piper şi oţet. La final, presari pătrunjel tocat.