Iată un fel de mâncare pe care îl poţi preparar fie ca aperitiv fie ca piesa de rezistenţă a meniului!

Ingrediente

Pentru aluat
250 g făină
125 g margarină
1 praf sare
3 linguri apă rece
1 praf piper

Pentru umplutură
1 varză
300 g şuncă
sare
piper
2 cartofi
2 ouă bătute
50 g caşcaval răzuit
1 linguriţă unt
1 ardei iute

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina într-un vas şi adaugi margarina rece tăiată cubuleţe, un praf de sare şi unul de piper. Frămânţi un aluat sfărâmicios şi, dacă nu-ţi place cum se
leagă, poţi adăuga apă rece. Strângi aluatul într-o bilă, apoi îl înfăşori într-o folie de plastic şi-l dai la rece 30 de minute. Elimini primele frunze de varză, apoi o toci fidea
şi o opăreşti în apă cu sare. Separat, fierbi cartofii tăiaţi bucăţi. Scurgi bine varza şi cartofii, şi când s-au mai răcit îi amesteci cu bucăţele de şuncă, sare, piper şi ouăle.
Încingi cuptorul, ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi blatul pe care îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Apoi torni amestecul de varză. Laşi la cuptor cam 30 de minute.
Cu 10 minute înainte de a scoate tarta din cuptor, presari caşcaval. Poţi servi cu felii de ardei iute.

Loading...