Tartă de fructe cu budincă şi gelatină
Tartele cu fructe sunt printre cele mai sănătoase prăjituri, iar cum vine vara şi varietăţile de fructe sunt nenumărate, acestea sunt prăjiturile perfecte. Simple, uşor de făcut şi foarte răcoritoare. Dacă mai adaugi şi budincă şi gelatină, faci adevărate delicii ca la cofetărie la tine în bucătărie.
Caisele, vişinele, nectarinele şi piersicile sunt printre fructele preferate pentru tarte. Dar şi fructele de pădure sunt la fel de răcoritoare şi gustoase. Încearcă reţeta noastră de tară de fructe cu budincă şi gelatină şi vei avea la desert tarte bune şi proaspete.
Ingrediente Tartă de fructe cu budincă şi gelatină:
Pentru blat:
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- 3 ouă
- 1plic de zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 1 plic de budincă cu gust de lămâie sau vanilie
- 2-3 linguri de zahăr pudră
- 450 ml de lapte proaspăt
- 250 g vişine
- 3 caise sau piersici
- 1 plic de gelatină
- 200 ml de apă
- 2 linguri de zahăr
Mod de preparare Tartă de fructe cu budincă şi gelatină:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu un praf de sare, apoi se adaugă pe rând lingurile de zahăr, bătând continuu ca să se facă o pastă albă, spumoasă, lipicioasă. Gălbenuşurile se bat bine cu ajutorul unei furculiţe şi se încorporează în albuşuri. Făina se adaugă la final, fără să se folosească mixerul, ci o spatulă, se încorporează încet cu mişcări lente de jos în sus.
Compoziţia se toarnă în forma specială pentru tară, care în prealabil a fost tunsă cu unt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit puţin. Când este răcorit, se întoarce blatul pe o farfurie mai mare.
Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Fructele se spală bine, se curăţă şi se taie felii subţiri. Apoi, pe blatul răsturnat se toarnă budinca, care se nivelează frumos cu un cuţit plat. Fructele feliate se pun de jur împrejur, un rând de caise un rând de vişine sau ce fructe aţi ales.
Gelatina se pune într-un vas împreună cu zahărul şi apa şi se pune la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se ia de pe foc şi se pune peste fructe. Când s-a răcit, tarta se bagă la rece în frigider. Se servesc reci, cu frişcă sau simple. Poftă bună!