Un mango bine copt are o aromă inconfundabilă, care ăl face perfect în multe deserturi, chiar şi în acest tiramisu reinterpretat. Cum îţi dai seama că un mango este copt sau nu? Apasă-l uşor cu degetele. Dacă rămân urmele degetelor pe coaja lui, atunci este copt. Consistenţa lui trebuie să fie asemănătoare cu cea a piersicilor. Dacă este prea tare, atunci este crud. Pentru a grăbi procesul de coacere, aşază fructul într-o pungă de hârtie, strânge bine punga la gură şi las-o două zile la temperature camerei. Culoarea parţial roşie a unor fructe de mango nu este indicator că acestea sunt coapte.

 

 

Ingrediente
  • 600 ml smântână pentru frişcă
  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahăr pudră
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 portocale
  • 3 mango
  • 300 g pişcoturi
  • 100 ml lichior de portocale
Baţi smântâna cu zahărul până se transformă în frişcă, apoi adaugi brânza mascarpone şi zahărul vanilat. Mixezi până când crema se îngroaşă şi capătă o consistenţă fină. O dai la rece.
 
Storci portocalele şi amesteci sucul cu lichiorul de portocale. Descojeşti fructele de mango şi le feliezi.
 
Înmoi pişcoturile în sucul de portocale, unul câte unul, şi le aşezi într-o formă de tort cu inel detaşabil. Peste primul strat de pişcoturi pui unul de cremă, apoi un strat de felii de mango. Pui din nou un strat de pişcoturi însiropate, unul de cremă, unul de felii de mango şi din nou cremă. Decorezi prăjitura cu feliile de mango rămase.
 
FOTO: Shutterstock
Loading...