Tobă ca în Ardeal
Cum ar fi platoul cu aperitiv de Crăciun fără câteva feliuţe de tobă de casă? Noi îţi spunem care este reţeta gospodinelor din Ardeal!
De ce ai nevoie pentru tobă
1 burtă de porc
1 limbă
500 g carne de porc
5-6 fâşii de şorici
2 rinichi
2 urechi
sare
piper
200 g slănină
Cum se prepară toba
Tai carnea şi organele fâşii lungi şi subţiri. Le condimentezi cu sare şi piper şi le fierbi în apă cât să le acopere. Speli burta şi o umpli cât mai îndesat cu fâşiile de carne şi organe fierte. Torni zeama fierbinte în care au fiert, se coase la capăt şi înţepi din loc în loc. O fierbi 30 de minute din momentul în care începe să clocotească. Poţi adăuga la fierbere 0 cană de vin, o ceapă, piper şi foi de dafin. O pui fierbinte între două tocătoare şi deasupra aşezi o greutate.