O reţetă perfectă pentru mese festive, trimisă de cititoara noastră, Maria Ionescu, din Ploieşti.
Ingrediente
● 1 blat de tort
● 1 ½ pachet unt
● 500 ml lapte
● 4 linguri nes
● ½ tabletă ciocolată cu lapte, rasă
● 3 linguri făină
● 6 linguri zahăr farin vanilat
● 2 pahare apă
● esenţă de rom
● frişcă bătută
Tai blatul de tort în două felii egale. Faci un sirop din apă, 2 linguri de zahăr şi esenţă de rom, după gust. Îl fierbi, la foc potrivit şi îl laşi la răcit.
Pentru cremă, aşezi laptele pe focul mic, adaugi nesul, zahărul rămas, făina, esenţă, după gust şi amesteci bine până se leagă crema. O dai deoparte. Când crema s-a răcit, încorporezi untul ţinut la temperatura camerei. Omogenizezi.
Însiropezi feliile de blat şi întinzi între ele un sfert din cremă, apoi îmbraci tortul în crema rămasă. Presari ciocolata şi îl ornezi cu frişcă, după dorinţă.

Loading...