Un tort simplu, însă cu o aromă intensă de vanilie. Este reţeta ideală pentru baza unui tort spectaculos sau consumat simplu, doar cu glazură şi fructe. Încearcă această reţetă şi tu!

 

Ingrediente:

250 g unt
2 linguri pastă de vanilie
330 g zahăr
3 ouă
260 g făină cu agent de creştere
50 g făină normală
180 g lapte
Pentru glazură:
240 g zahăr pudră
1 linguriţă pastă de vanilie
2  linguri apă

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 160 de grade şi tapetează o tavă adâncă pătrată de 20 de cm sau una rotundă pentru blat de tort cu hârtie de copt, pe margini şi pe fundul ei. Mixează zahărul, untul şi vanilia într-un bol cu un mixer electric.

Adaugă câte un ou pe rând şi continuă să baţi. Pune amestecul într-un bol şi adaugă făina şi laptele în două tranşe, apoi pune aluatul în tavă şi coace-l pentru 1 oră şi 10 minute sau până trece testul scobitorii. Lasă-l să se răcească în tavă şi apoi scoate-l.

Amestecă zahărul pudră cu apă şi pasta de vanilie şi pune bolul pe bain marin amestecând continuu până când glazura se îngroaşă puţin. Acoperă blatul cu glazura şi lasă-l la răcit. Serveşte-l cu frişcă şi fructe, sau simplu, alături de o cană de ceai. 

 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/vanilla-cake-10231

Loading...