Turtă dulce de casă
Îţi place turta dulce? E atât de simplu să o pregăteşti chiar la tine acasă.
Ingrediente
4 ouă 500 g făină 50 g unt 200 g zahăr pudră 7-8 linguri miere 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă scorţişoară
Pentru glazură
100 g zahăr pudră
40 ml apă caldă
Mod de preparare – Turtă dulce de casă
Amesteci untul topit cu mierea, zeama de lămâie şi zahărul, la foc mic. Combini toate ingredientele uscate, fără ouă. Încorporezi compoziţia de unt topit în ingredientele uscate, apoi adaugi ouăle bătute.
Frămânţi aluatul până devine elastic şi nelipicios. Acoperi cu un prosop şi laşi să crească cel puţin 30 de minute. Formezi biluţe de mărime potrivită şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Laşi puţină distanţă între ele ca să nu se lipească. Dai la cuptorul încins 10-15 minute. Topeşti zahărul pentru glazură în apa caldă, apoi torni peste turte. Serveşti după ce s-au răcit puţin.
Sursa http://babeczka.zuzka.pl