Sperăm să vă placă această mâncare de varză călită cu cartofi şi cârnaţi inspirată din meniurile nemţeşti. Dar, şi românii sunt mari iubitori de varză acră călită şi cârnaţi aşa că, această mâncare va fi sigur pe placul multora dintre voi.

Varză călită cu cartofi şi cârnaţi - Ingrediente

1 varză murată
400 g cârnaţi afumaţi
3 cartofi
1 ceapă
2 foi de dafin
50 ml ulei
1 linguriţă cimbrişor uscat
½ linguriţă mărar uscat
piper boabe

Varză călită cu cartofi şi cârnaţi - Mod de preparare

Speli varza în mai multe ape să se desăreze, o storci de apă, apoi o tai fideluţă şi o căleşti în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt. Amesteci continuu să nu se prindă. Când varza este bine pătrunsă, adaugi foile de dafin, cimbrişorul, mărarul uscat, piper boabe, după gust, şi o introduci în cuptor să scadă şi să se rumenească.

Fierbi cartofii tăiaţi cuburi în apă cu puţină sare. Separat, prăjeşti cârnaţii într-o tigaie antiadezivă şi apoi îi aşezi peste varză. Amesteci cartofii fierţi cu varza şi laşi totul la cuptor încă 15 minute să se amestece aromele. Serveşti mâncarea caldă cu cârnaţii prăjiţi.

Loading...