5 mituri despre diete

alimente2 jpeg

Oriunde te uiţi astăzi, vezi scrise sfaturi şi trucuri despre cum poţi slăbi mai repede şi mai sănătos, nu-i aşa? Ei bine, dietă este termenul folosit de specialişti şi care reprezintă un set de reguli pe care trebuie să le respecte persoana care vrea să slăbească ca să se menţină sănătoasă. 

Dar, de multe ori, cuvântul dietă este înţeles greşit, devenind un obicei folosit doar pentru scăderea în greutate, unde oamenii reduc cantitatea de mâncare pe care o consumă. Totuşi, o dietă poate fi urmată pentru a obţine diferite obiective, cum sunt: scăderea în greutate, creşterea în greutate, întărirea masei musculare, tonifierea corpului, menţinerea sub control a anumitor boli, prevenirea unor afecţiuni, întărirea imunităţii şi aşa mai departe.

Dacă starea ta de sănătate este relativ normală, ar trebui să urmezi o dietă echilibrată tocmai pentru a preveni anumite boli. După cum probabil ştii deja, dieta joacă un rol esenţial când vine vorba de sănătate. Din alimentaţie organismul primeşte majoritatea substanţelor nutritive, cum sunt vitaminele, mineralele, grăsimile, proteine, fibrele, carbohidraţii - pe toate trebuie să le incluzi în mesele zilnice, în cantităţi potrivite. Aşadar, este foarte important să ştii mai multe despre dietă şi alimentaţie în general, dacă vrei să te menţii sănătoasă.

Iată câteva mituri despre dietă:

Alimentele sănătoase sunt scumpe

Mulţi dintre noi credem că alimentele care ne menţin într-un fel sau altul sănătoase sunt costisitoare şi disponibile doar în anumite magazine. Cu toate acestea, chiar şi legumele şi fructele sunt considerate superalimente, dacă oferă beneficii multiple de sănătate!

O dietă vegetariană provoacă carenţă de proteine

Nu este adevărat că vegetarienii sau veganii suferă de deficit de proteine. Multe alimente ca năutul, spanacul etc., conţin o cantitate mare de proteine!

Citeşte mai mult în clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult în clickpentrufemei.ro