7 ponturi pentru prepararea pastelor perfecte

paste cu sos de rosii shutterstock 26286445 jpeg

Chiar dacă te consideri un expert în prepararea diferitelor feluri de paste, se poate întâmpla să dai greş uneori. la fel de bine, câteva sfaturi sunt binevenite pentru cei mai puţin iniţiaţi în secretele pastelor.

1. Când apa începe să fiarbă, dă focul mai mic, astfel încât „bolboroselile“ să fie mai mici. Nişte bule mari vor rupe pastele mai delicate aşa cum sunt ravioli sau tortellini.

2. Nu fierbe pastele într-o oală acoperită cu capac, pentru că rişti să dea pe afară. Lasă doar lingura de lemn în oală pentru a preveni revărsarea apei, în timpul fierberii.

3. Nu pune niciodată pastele într-o oală în care apa încă nu fierbe, pentru că vei avea nişte paste lipicioase şi fade, mult prea făcute.

4. Nu e o idee bună să fierbi două feluri diferite de paste împreună. O poţi face doar dacă sunt de aceeaşi dimensiune şi formă, în funcţie de timpul de preparare al fiecărui fel. Plus că arată cam ciudat să fierbi penne şi spaghete amestecate în acelaşi vas.

5. Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de adăugarea unei linguriţe de ulei în apa în care fierb pastele pentru a evita ca acestea să se lipească unele de altele. Dar puteţi încerca, pentru că rău oricum nu va face pastelor.

6. Nu clăti pastele după ce s-au fiert! Este un mit care s-a împrăştiat în lumea bucătarilor. Dacă nu le clăteşti, sosul pe care îl vei pune peste se va aşeza mult mai bine şi va rămâne pe paste fără să alunece. Singura dată când poţi clăti pastele este atunci când vrei să prepari o mâncare rece.

7. Pune sosul peste paste imediat după ce le-ai scurs. Altfel, dacă se răcesc, se lipesc între ele, dacă nu pui sos sau ulei pe deasupra.

sursa: startcooking.com, sursa foto: Shutterstock