Ceai cu lapte şi condimente indiene

ceai jpeg

Un ceai tare şi fierbinte este mereu binevenit în sezonul rece. Atunci când are şi aromele condimentelor indiene este băutura ideală.

Pentru 2 porţii

Ingrediente:

400 ml apă

200 ml lapte

2 linguriţe ceai negru

¼ linguriţă scorţişoară pudră

¼ linguriţă ghimbir pudră

¼ linguriţă cardamom pudră

2-3 cuişoare

zahăr brun, după gust

scorţişoară pudră, pentru ornat (opţional)

Mod de preparare:

Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi ceaiul negru şi condimentele. Acoperi vasul şi laşi la infuzat 7-8 minute.

Strecori ceaiul, îl pui în două căni, iar peste el torni 100 de ml de lapte, în fiecare cană.

Îndulceşti cu zahăr brun şi presari, dacă vrei, un praf de scorţişoară.

SURSA: tasty.co



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg