Ceai cu lapte şi condimente indiene

Un ceai tare şi fierbinte este mereu binevenit în sezonul rece. Atunci când are şi aromele condimentelor indiene este băutura ideală.
Pentru 2 porţii
Ingrediente:
400 ml apă
200 ml lapte
2 linguriţe ceai negru
¼ linguriţă scorţişoară pudră
¼ linguriţă ghimbir pudră
¼ linguriţă cardamom pudră
2-3 cuişoare
zahăr brun, după gust
scorţişoară pudră, pentru ornat (opţional)
Mod de preparare:
Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi ceaiul negru şi condimentele. Acoperi vasul şi laşi la infuzat 7-8 minute.
Strecori ceaiul, îl pui în două căni, iar peste el torni 100 de ml de lapte, în fiecare cană.
Îndulceşti cu zahăr brun şi presari, dacă vrei, un praf de scorţişoară.
SURSA: tasty.co