Chec Tropicana, deliciul cu nuci, banane şi ciocolată

Ce poate fi mai bun decât un desert care să conţină ciocolată, banane şi nuci crocante? Checul Tropicana le are pe toate şi va deveni repede unul din deserturile tale preferate.
De ce ai nevoie pentru chec Tropicana
Pentru chec
110 g unt
200 g zahăr brun
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
400 g făină
2 linguri praf de copt
½ linguriţă scorţişoară
200 g banane, bine coapte
200 g fulgi de ciocolată
200 g nuci
Pentru glazură
100 g fulgi de nucă de cocos
50 g zahăr brun
1 lingură unt
1 lingură făină
scorţişoară
50 g nuci tocate
Cum se prepară checul Tropicana
Pentru glazură, amesteci toate ingredientele până când ajungi la o consistenţă nisipoasă. Tapetezi o tavă şi dai drumul la cuptor.
Pentru chec, mixezi untul cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie. Separat, combini făina cu praful de copt şi scorţişoara. Încorporezi făina în crema de unt, apoi adaugi bananele pasate şi omogenizezi. La final încorporezi fulgii de ciocolată şi nucile tocate. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi deasupra pui glazura.
Ţii checul la cuptor aproximativ o oră, până când trece testul scobitorii.