Cheesecake Mars, un deliciu cu caramel şi ciocolată

Dacă îţi plac dulciurile, atunci e musai să încerci această reţetă de cheesecake inspirat de ciocolata Mars. Este simplu de preparat, iar la final vei vedea că apetisantul desert nu va rezista prea mult timp pe platou.
Cheesecake Mars - Ingrediente
Pentru baza prăjiturii
310 g fursecuri cu fulgi de ciocolată 75 g unt topit
Pentru sosul caramel
1 linguri zahăr brun
20 g unt
2 linguri smântână pentru frişcă
Pentru umplutură
375 ml smântână pentru frişcă
1 ½ linguriţe gelatină
60 ml apă
500 g cremă de brânză moale
110 g zahăr pudră
Pentru topping
2 ciocolăţele Mars, tocate fin
100 g ciocolată cu lapte, tocată fin
60 ml smântână pentru frişcă
Cheesecake Mars - Mod de preparare
Fărâmiţezi fursecurile până obţii o compoziţie fină. O muţi într-un bol, pui untul topit şi omogenizezi. Aşezi compoziţia într-o tavă cu pereţii detaşabili şi o nivelezi, apăsând bine pe fundul tăvii, inclusiv pe margini. Dai la frigider cât timp prepari umplutura.
Într-o cratiţă, combini zahărul brun, untul smântâna. Amesteci, la foc mediu, până se dizolvă zahărul. Fierbi în continuare la foc mic 5 minute.
Într-un alt vas, dizolvi gelatina în apă, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Într-un vas încăpător, baţi crema de brânză şi zahărul pudră cu mixerul, până la omogenizare.
Separat, în alt vas, mixezi smântâna până obţii o frişcă tare, care se ţine pe paletele mixerului. Încorporezi uşor gelatina caldă în amestecul de cremă de brânză, pui ciocolăţele Mars tocate, apoi adaugi în frişca bătută.
Torni în tavă două treimi din compoziţia obţinută. Torni peste ea două treimi din sosul caramel. Amesteci uşor, ca să distribui caramelul. Repeţi procedura cu ceea ce ţi-a mai rămas din compoziţia de brânză şi frişcă şi restul de caramel.
Dai tava la frigider 3 ore, până se întăreşte prăjitura. Între timp, pentru topping, combini ciocolata cu smântâna într-o cratiţă, la foc mic, şi amesteci până se omogenizează. Serveşti cheesecake-ul Mars cu sosul de ciocolată.
Sursa + foto: www.foodtolove.com.au