Cheesecake Mars, un deliciu cu caramel şi ciocolată

cheesecake Mars jpeg

Dacă îţi plac dulciurile, atunci e musai să încerci această reţetă de cheesecake inspirat de ciocolata Mars. Este simplu de preparat, iar la final vei vedea că apetisantul desert nu va rezista prea mult timp pe platou.

Cheesecake Mars - Ingrediente

Pentru baza prăjiturii

310 g fursecuri cu fulgi de ciocolată 75 g unt topit

Pentru sosul caramel

1 linguri zahăr brun

20 g unt

2 linguri smântână pentru frişcă

Pentru umplutură

375 ml smântână pentru frişcă

1 ½ linguriţe gelatină

60 ml apă

500 g cremă de brânză moale

110 g zahăr pudră

Pentru topping

2 ciocolăţele Mars, tocate fin

100 g ciocolată cu lapte, tocată fin

60 ml smântână pentru frişcă

Cheesecake Mars - Mod de preparare

Fărâmiţezi fursecurile până obţii o compoziţie fină. O muţi într-un bol, pui untul topit şi omogenizezi. Aşezi compoziţia într-o tavă cu pereţii detaşabili şi o nivelezi, apăsând bine pe fundul tăvii, inclusiv pe margini. Dai la frigider cât timp prepari umplutura.

Într-o cratiţă, combini zahărul brun, untul smântâna. Amesteci, la foc mediu, până se dizolvă zahărul. Fierbi în continuare la foc mic 5 minute.

Într-un alt vas, dizolvi gelatina în apă, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Într-un vas încăpător, baţi crema de brânză şi zahărul pudră cu mixerul, până la omogenizare.

Separat, în alt vas, mixezi smântâna până obţii o frişcă tare, care se ţine pe paletele mixerului. Încorporezi uşor gelatina caldă în amestecul de cremă de brânză, pui ciocolăţele Mars tocate, apoi adaugi în frişca bătută.

Torni în tavă două treimi din compoziţia obţinută. Torni peste ea două treimi din sosul caramel. Amesteci uşor, ca să distribui caramelul. Repeţi procedura cu ceea ce ţi-a mai rămas din compoziţia de brânză şi frişcă şi restul de caramel.

Dai tava la frigider 3 ore, până se întăreşte prăjitura. Între timp, pentru topping, combini ciocolata cu smântâna într-o cratiţă, la foc mic, şi amesteci până se omogenizează. Serveşti cheesecake-ul Mars cu sosul de ciocolată.

Sursa + foto: www.foodtolove.com.au

www.foodtolove.com.au