Chifle dulci şi pufoase cu chimen

1 captura de ecran din 2019 04 04 la 13 45 59 png png

Pentru aceste chifle pufoase cu chimen nu ai nevoie decât de o mână de ingrediente şi ceva timp la dispoziţie, însă îţi garantăm că totul va merita la final. Servite calde, cu unt sau dulceaţă sunt perfecte pentru micul dejun. Dacă nu îţi plac seminţele de chimen, le poţi înlocui cu mac sau susan alb ori negru. ;    

Ingrediente pentru chiflele pufoase cu chimen

250 ml lapte

14 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată

450 g făină

30 g zahăr

225 g unt la temperatura camerei

1 lingură de seminţe de chimen

1 ou mare

Glazura de lapte

1 lingură de lapte

2 linguri de zahăr pudră

Cum se prepară chiflele dulci şi pufoase cu seminţe de chimen

Încălzeşte puţin laptele şi amestecă în el drojdia. Lasă amestecul deoparte pentru 10 minute. Între timp, combină făina, zahărul şi 1 linguriţă de sare într-un mixer electric sau bol.

Amestecă incredientele până aluatul devine precum firimiturile de pâine. Cu o lingură de lemn, amestecă seminţele de chimen în aluat şi combinaţia de drojdie cu lapte. Mai amestecă totul până toate ingredientele s-au combinat bine.

Lasă aluatul să se odihnească 10 minute. Pune aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină şi frământă-l cât de bine poţi până devine elastic, în jur de 10-12 minute. Pune aluatul într-un bol curat şi acoperă-l cu un prosop curat.

Lasă bolul într-un loc cald pentru 30 de minute sau o oră până îşi dublează volumul. Încinge cuptorul la 190 de grade sau pe treapta 5. Pune hârtie de copt într-o tavă şi apoi ia aluatul şi formează biluţe.

Bate un ou şi unge chiflele cu el. Ţine-le la cuptorul pentru 15-20 de minute până devin aurii deasupra. Înainte să le scoţi de la cuptor, unge-le cu glazura de lapte şi zahăr. Serveşte-le calde cu gem sau unt. 

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/bath-buns/

https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/bath-buns/