Ciulama de pui, reţeta ca la mama acasă
Un fel principal clasic, ca la mama acasă. O reţetă gustoasă, pe care o poţi prepara oricând, ciulamaua de pui este săţioasă, cremoasă şi pe gustul tuturor.
- Porții: 2
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
300 g carne de pui 40 g făină 1 morcov 1 ceapă 1 păstârnac 1 albitură 500 ml supă de carne 100 ml smântână pătrunjel, după gust sare mămăligă.
Mod de preparare
Speli carnea şi o pui la fiert. Cureţi morcovul, ceapa, păstârnacul şi albitura şi le arunci întregi în cratiţă, spre sfârşitul
perioadei de fierbere a cărnii. Sărezi, după gust. După ce s-a fiert carnea, strecori supa şi o păstrezi. Amesteci 500 ml din ea cu făina. Omogenizezi şi o torni într-o cratiţă, la foc foarte mic, amestecând încontinuu. După ce se îngroaşă şi dispare mirosul de făină, adaugi carnea dezosată, torni smântâna şi presari sare, după gust. Ţii să se combine aromele, opreşti focul, presari pătrunjel tăiat şi o serveşti cu mămăligă.