Clatite americane cu ricotta şi lămâie şi sos de afine
Clătite delicioase cu sos de afine preparat chiar de tine. Desertul sau micul dejun perfect!
Ingrediente
Pentru clătite
1 +¼ cană făină 3 linguri zahăr 2 linguri praf de copt ½ linguriţă bicarbonat de sodiu ¼ linguriţă sare 1 cană brânză ricotta 1 ou mare 2 albuşuri de ou ½ cană suc de lămâie 2 linguriţe coajă de lămâie 1 lingură ulei
Pentru sosul de afine
2 linguri suc de lămâie
2 linguriţe amidon de porumb
2+ ¼ căni afine proaspete sau congelate
½ cană zahăr
2 linguri apă
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 200 grade. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea.
Într-un bol mediu, amestecă brânza ricotta, oul, albuşurile, sucul de lămâie, coaja de lămâie şi uleiul. Amestecă compoziţia cu amestecul de ingrediente uscate şi formează un aluat. Unge o tigaie cu ulei şi pune-o pe foc. Pune ¼ dintr-o cană de aluat în tigaie şi întinde-l pe toată suprafaţa.
Pune tigaia pe foc pe foc şi las-o până când clătita se rumeneşte şi întoarece-o pe cealaltă parte. Găteşte clătita până când se rumeneşte şi pe cealaltă parte. Repetă procesul cu restul aluatului şi pune clătitele gătite într-o tavă şi punele la cuptor, pentru a rămâne calde.
Sosul de afine
Într-un bol mic, amestecă sucul de lămâie cu amidonul de porumb şi lasă compoziţia deoparte.
Într-o cratiţă medie, amestecă afinele, zahărul şi apa. Pune compoziţia la foc mare. Redu focul şi amestecă adăugând treptat sucul de lămâie şi amidonul. Lasă pe foc amestecând continuu pentru 2 minute.
Pune sosul peste clătite şi poţi servi.
Sursa: Baked in Arizona