Cod «împachetat»

Dacă ţi-ai propus un meniu special pentru invitaţii de azi la masă, acesta este modul perfect prin care poţi da startul.
Ingrediente (4 porţii)
4 fileuri de cod (sau alt peşte cu oase puţine)
150 g felii subţiri de prosciutto, jambon sau de bacon
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
frunze de busuioc verde
Pentru sos
100 ml ulei
150 ml sifon
zeama unei lămâi
1 linguriţă boabe de piper roşu
sare
Mod de preparare: Ungi fileurile de peşte cu ulei, ataşezi câte două frunze de busuioc, apoi înfăşori fiecare fileu de peşte în felii subţiri de prosciutto, jambon sau de bacon şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei.
Stropeşti fileurile cu zeamă de lămâie, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 15-20 de minute. Scoţi folia de aluminiu şi mai laşi peştele 5-6 minute, să se rumenească frumos deasupra.
Pentru sos, torni sifonul în mixer, adaugi uleiul, sare după gust, zeama de lămâie, boabele de piper roşu şi amesteci până capătă aspect de sos.
Aşezi fileurile de peşte pe platoul de servit, pe un pat de frunze verzi de praz (sau bambus), pentru decor. Asezonezi cu sosul de lămâie şi serveşti.